ph4_logo

 

Vakuumformning

From 2013 har en satsning gjorts på en egen produktionsenhet för tillverkning av vakuumformade produkter i olika thermoplaster. En naturlig utveckling eftersom vi är en av få som kan erbjuda hela kedjan från hjälp med modellering och design av kundens produkter till verktygstillverkning, formning och all typ av efterbearbetning och montering.

Vi har specialiserat oss på att forma detaljer med höga krav på transparent i bla. polykarbonat och akryl till tex medicinsk industri.    

                                                                                                   

P1010521-3.JPG8-3.JPG


Bilderna visar en komplett transparent skyddsvägg i 6 mm polykarbonat. Som används mellan bilförare och i detta fall omhändertaget klientel. Produkten har utvecklats av Modellservice och TUV testats med godkänt resultat. 


Exempel på olika faser i utvecklingsarbetet: 3-D scanning av bilens insida inklusive framstolar. Tillverkning av fästanordningar och fräsning av aluminiumlister som kan fästas i bilens befintliga bagagefästen. Tillverkning aluminiumverktyg till framstolar, formning i polykarbonat och slutmontering.VARMFORMNING

Förutom vakuumformning erbjuds även varmformning från ugn och friblåsning med eller utan mekanisk hjälp av verktyg. Metoden lämpar sig bäst t.ex. gjuten akryl eller andra svårformade thermoplaster.

SAM_3478.JPG
                  Ett lysande resultat i gjuten akryl

Aspeqt-blaestring-ronnie.JPG002.jpg

Belysningsprojekt till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Vakuumformade halvor i glasklar akryl. Sammanfogade med akrylkross och akryllim. Ytbehandling: Blästring. Beställare: Aspeqt Design. Formgivare: David Svensson.
MEKANISK BEARBETNING

I huset finns även tillgång till mekanisk bearbetning av i det flesta plaster och kompositer med hjälp av bla. femaxlig CNC - fräsning upp till 1500x2500 mm, svarvning, bockning
samt olika metoder för sammanfogning
.